Business picture

Készítmények

Renovan T étrend-kiegészítő kapszula – szőlőmag kivonattal az erek egészségéért

A Renovan T kapszula Fekete Áfonya (Vaccinium myrtillus) kivonatot, Fekete Berkenye (Aronia melanocarpa) kivonatot és Szőlőmag kivonatot tartalmazó készítmény. A Renovan T hatásos mennyiségben tartalmaz antho- és proflavonoidokat, amelyek erekre gyakorolt hatását számos klinikai vizsgálat bizonyítja. 90 kapszula, 3 havi adag!

Ár: 5 795,-Ft   db 

Képek:

Az antho-/proflavonoidok mint antioxidánsok

Kísérletekben először az antho-/proflavonoidok (kémia névükön: antho- és procianidinek) rendkívüli antioxidáns (szabadgyök-megkötő) tulajdonságát ismerték fel. Bebizonyosodott, hogy kb. 50-szer hatékonyabban tüntetik el a szabadgyököket, mint a C vagy az E vitamin. Sőt, az is kiderült, hogy az antho/proflavonoidok fokozzák ezen vitaminok hatását. Modern gyógyászati "karrier"-jük is a C vitaminszerű hatás felismerésével kezdődött. Amerikai indiánok által használt gyógymódok tanulmányozása során tapasztalták, hogy az antho/proflavonoid-tartalmú növények fogyasztása helyettesíti a C vitamint a skorbut kialakulásának megelőzésében és gyógyításában. E tulajdonságaik alapján ma már az antho/proflavonoidok rendszeres napi bevitele ajánlott, hiszen számos betegség megelőzését eredményezhetik. Antioxidáns tulajdonságaiknak tudják be pl., hogy csökkenteni képesek a dohányzás káros hatásait is.

A szabadgyökök egészségkárosító hatása számos kórkép megjelenésében játszik szerepet az által, hogy károsítják a sejtmembránt, az enzimeket és a DNS-t (ami utóbbi gyakran vezet rákos elváltozásokhoz). Civilizációs ártalom, hogy ma egyre inkább vagyunk “szabadgyök támadásnak” kitéve (élelmiszerekben, kozmetikumokban található adalékanyagok, ill. a légszennyzés - mint mérgek - elleni védekezés révén szervezetül "kénytelen" szabadgyököket gyártani). Tekintve, hogy ma már a szervezetben meglévő, ill. a táplálékkal szervezetünkbe juttatott antioxidáns mennyiség nem elégséges, egészségünk érdekében rendkívüli jelentőségű a kellő mennyiségű és minőségű antioxidáns bevitele.

Az antho-/proflavonoidok és az ereink

Ismeretes, hogy a kor előrehaladtával (és a helytelen táplálkozás miatt) a vérkeringés romlik: csökken az erek rugalmassága, a hajszálerek száma, növekszik azonban az érfal nem kívánatos áteresztőképessége, törékenysége, meszesedése (arteriosclerosis), amely miatt jelentősen nő az infarktus, az agyvérzés és egyéb pl. trombózishoz vezető folyamatok veszélye. Ezeken túl a keringési zavarok okozhatnak pl. öregkori (és diabeteszes) látáscsökkenést, a szexuális impotencia bizonyos fajtáinak kialakulását, sőt, a bőr korai öregedését is. Szomorú tény, hogy ma Magyarországon minden második haláleset visszavezethető keringési zavarokra, ill. azok következményeire. Az antho/proflavonoidok eredményenyesen alkalmazhatók számos keringési zavarra visszavezethető betegség esetében mint megelző és regeneráló hatású készítmények.

Az artériák merevsége (“arterial stiffness”)

Az artériak egyik fontos élettani funkciója, hogy adott (élettani/biokémiai) jelre tágulni képesek (vazodilatáció). Korral, ill. az érelmeszesedés kialakulásával azonban az artériak lassan elvesztik ezen képességüket, és kialakul az ún. Artéria Merevség. Az Artéria Merevség Index (AMI) pedig prognosztikus értékű: minél nagyobb a mértéke, annál nagyobb az esély egy halálos végű infarktus vagy sztrók fellépésének. Az antho- és procianidinek keveréke már 2-3 hónapos szedés után is szignifikánsan csökkentheti az AMI értékét.

A fentiek alapján jó lelkísmemerettel és felelősséggel ajánljuk a Renovan T kapszula rendszeres szedését.

Az antho-/proflavonoidok (összefoglalva):

    * növelik az erek rugalmasságát, javítják a keringést,
    * csökkenthetik az infarktusveszélyt, az érelmeszesedés, az érszűkületek kialakulásának esélyét,
    * javítják a retina vérellátását; a látást,
    * növelik a nemi potenciát,
    * hajszálér-erősítő képességük által gátolják a bőr vízvesztését, a ráncosodást,
    * fokozzák a testi és szellemi erőnlétet, javítják a kognitív működést,
    * csökkentik a kellemetlen visszér tüneteket, a végtagok ödémásodását,
    * védik a szervezetet a szabadgyökök támadása ellen (rákos folyamatok),
    * csökkentik a dohányzás bizonyos ártalmait.

Ide kattintva egy rövid összefoglalót olvashat az antho- és procianidinek élettani hatásairól.