Business picture

Hírek


Milyen időket élünk?


A napokban engedélyeztek az USA-ban az egészségügyi hatóságok (az FDA) egy új készülék arusítását és klinikai használatát. A készülék egy szofisztikált ultrahangos sütő. Azoknak készült, akiket zavar az erős izzadásuk. Szóval, ha izzadunk – aminek, mint tudjuk, így-vagy-úgy, de jó oka van – és ez zavar minket, most elmehetünk egy klinikára, ahol megsütik az izzadságmirigyeinket. És lám, nem izzadunk többé. Íme a kozmetikai sebészet újabb diadala.

Milyen időket élünk? Olyan időket, amikor minden megengedett, minden mehet a profitért?

Mint kiderült, az FDA-hez semmiféle vizsgálati adatot nem küldtek a készülék feltalálói és gyártói arra vonatkozóan, hogy milyen következményekkel jár hosszútávon izzadságmirigyek nélkül élni. Meglepő lenne, ha nem járna káros következményekkel.

(Forrás: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/09/06/miradry-sweating-treatment-effects.aspx#)

 

[Megjegyzés: A túlzott izzadásnak – a legtöbb esetben – a feszültség és a stressz az oka. Célszerűbbnek tűnik tehát a túlzott-izzadás problémát az okokat felderítve, majd azokat megszüntetve kezelni. A tapasztalat az mutatja, hogy a Rhodila rosea (az Aranygökér) kivonat nagyszerűen működik még az ilyen “izzadás” probléma esetében is.]