Business picture

Készítmények

Tisztelt Megrendelőink!

Tekintettel a jelenlegi járványhelyzetre és annak következményeire, a megrendelt készítményeket - visszavonásig - hetente egyszer tudjuk postázni, általában hétfői munkanapon.

Szíves megértésüket és türelmüket megköszönve kívánunk önöknek jó egészséget. Vigyázzanak magukra és másokra! Viseljenek maszkot, ahol kötelező!

PorcFit tabletta – az izületek támogatásáért Jelenleg nincs készleten.

Glukózamin és kondroitin szulfát tartamú tabletta a helyes arányban és dózisban. MSM mentes étrend-kiegészítő készitmény az izületek regenerációjáért, egészséges működéséért, ill. a porcok egészségéért . Ajánljuk porckopás (osteoarthritis) esetén öregkorban, ill. sportolóknak. 60 tabletta, 1 havi adag

 

 

Már utántöltő tasakban is rendelhető!

Amennyiben utántöltő tasakban kéri a készítményt, úgy jelölje be az "utántöltő" szót.

 

Ár: 4 325,-Ft   db 

Képek:

Az osteoarthritis, azaz a porckopás (legyen az túlhasználatból eredő, vagy öregkori) annak tudható be, hogy a porc leépülése és regenerációja közti normális egyensúly felbomlik: a regeneráció sebessége kisebb lesz, mint a kopásé. A regeneráció folyamatát pedig a porc néhány alkotórészének az időleges (túlhasználat), ill. tartós (öregkor) hiánya lassítja. Ilyen alkotórészek a glukózamin és az organikus kén. Klinikai vizsgálatok (pl. Vangsness Jr, C.; Spiker, W.; Erickson, J.: A review of evidence-based medicine for glucosamine and chondroitin sulfate use in knee osteoarthritis., Arthroscopy, 2009, 25 (1): 86–94) bizonyítják, hogy kívülről bevitt glukózamin, ill. a kondroitin szulfát formájában bevitt kén (jóval inkább, mint az MSM formájában bevitt) együttesen képes hatékonyan segíteni a porcok regenerációját.

[Számos hasonló készítmény tartalmaz MSM-et is, amelynek azonban a toxicitása kérdéses, nem kellően vizsgált. Annyi azonban tudott, hogy az MSM orális bevitele komoly gyomorbántalmakat okozhat.] 

Az osteoarthritis gyakorta együttjár a porcok gyulladásos állapotával, ami pl. intenzívebb fájdalomban nyilvánul meg, ill. ami tovább lassítja a porcok regenerálódását. Ilyen esetekben gyulladásgátlók (gyakorta hosszabb) szedése szükséges. Ismerve az ún. nem-steroid gyulladásgátlók (és pláne a szteroid-alapúak) mellékhatásait, célszerű természetes gyulladásgátlókat alkalmazni, mint pl. a kurkumin, vagy az ananász kivonat, a bromelain, sőt, az omega-3 zsírsavak, különösen az EPA (eikosapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav).

Legújabban az osteorthritis esetében is ajanlható gyulladásgátlók közé lépett az omega-3 is. Egy "friss" vizsgálat (Adv. Ther. 2009, Vol. 26, pp. 858-71) eredményei azt mutatják, hogy omega-3 együttes alkalmazása glukózaminnal és kondroitin szulfáttal jelentősen csökkenti a pockopással együttjáró fájdalom és a mozgáskorlátozottság mértékét, ill. gyorsítja a porc regenerálódását.

A PorcFit mellé ajánlott készítményeink:
MSM krém
Omega-3 lágy zselatin kapszula
Kurkuma+ kapszula